sâmbătă, 20 decembrie 2008

ziua mea

Astazi este ziua mea!!!

Sunt foarte fericita, chiar daca cifra din buletin imi aduce aminte ca timpul trece prea repede....
Tuturor celor care astazi sarbatoresc ceva (taierea lui Ghita, curatenia de Craciun, spalatul geamurilor etc.) le urez numai lucruri bune in viata.
Celor care sunt deprimati, c-asa am auzit la televizor, cica creste numarul oameniolor deprimati in ajun de sarbatori, le spun doar atat: bagati-va mintile in cap ! Viata e totusi frumoasa, chiar daca e plina de necazuri si merita sa ne straduim sa o facem cat putem noi mai frumoasa pentru noi si cei din jur. Lasati gandurile negre, plimbati-va, jucati-va, bucurati-va ca inca sunteti in picioare sau pe picioare si, mergeti inainte ! Va pup pe toti si-mi urez "La multi ani!".

vineri, 19 decembrie 2008

PRIM-MINISTRU

Daca ai fi primul ministru al Romaniei?

Ce ai face daca ai fi primul ministru al Romaniei? Aici se nasc inca doua intrebari: ce ai face daca ai fi in locul lui Boc? si : ce ai face daca ai fi chiar tu insuti primul ministru?
Eu as face asa: daca as fi Boc, as guverna fix dupa capul meu si nu dupa cel al presedintelui. Adica, i-as trage-o dupa metoda pe care i-a aplicat-o el lui Tariceanu. As avea si succes, pentru ca am ceva partide in spate, care isi doresc de mult sa execute trageri de zi si de noapte in poligonul lui Base. Mai mult, 3/4 din romani si-ar freca mainile la asa sucire de situatie si ar aclama din inimi asemenea atitudine. As scapa si de titulatura de "trompeta lui Basescu" si n-as mai fi un fel de "nechezol" ci as deveni o autentica "lavazza". Nu l-as mai lasa sa scoata castanele din foc cu mana mea, sa-si elimine hemoroizii cu ajutorul meu si sa fie personajul melodiei "Parazitilor"-"dac-as fi pentru o zi presedinte/v-as amaneta pe toti si nu m-ati prinde.." Ba l-as prinde !
Daca as fi eu insumi prim ministru as cere ajutorul tuturor parlamentarilor indiferent de culoare, sa punem ceva ordine in balamucul de aici:
In primul rand, as dizolva DNA-ul. In al doilea rand as propune un referendum pentru modificarea constitutiei, prilej cu care as restrange drastic prerogativele presedintelui. Pe urma, as modifica toate codurile Romaniei: codul penal, civil, familiei etc. in conformitate cu timpurile pe care le traim (le-as moderniza), cu specificul tarii noastre si al romanilor. Imediat dupa, as renegocia toate, dar absolut toate conditiile de aderare la Comunitatea Europeana, in beneficiul Romaniei, bineinteles, fara sa mai fiu de acord cu toate imbecilitatile impuse, doar ca sa iesim si noi la numaratoare, ca suntem in UE. Dupa care, as decreta Romania tara turistica si agricola si atat si as baga 65% din buget in dezvoltarea acestor 2 domenii, cu muuuult sprijin real pentru cei care vor sa dezvolte afaceri in acest sens. Adica pa! betoane multe si urate, pa! multe fabrici si uzine in care producem putin si prost, pa! taieri de paduri si secari de lacuri. Si lista poate continua. Si as mai face ceva important. As exporta la un pret bun (adica scump) din resursele noastre naturale, in schimb, as reduce drastic pretul platit de populatie pentru toate produsele esentiale: electricitate, gaze naturale, apa.
Pe urma as astepta sa vad rezultatele, inainte sa trec mai departe.
Si......cand m-am trezit, nu mai eram prim ministru, eram un simplu bloger visator, barfitor si carcotitor !