duminică, 7 noiembrie 2010

LA MULTI ANI !

Pentru toate persoanele care poarta numele Sfintilor Arhangheli MIHAIL si GAVRIL transmit urarile mele de LA MULTI ANI, multa fericire, mult bine, multe, multe bucurii si sanatate !

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

REFORMA FISCALA........

Cum m-am gandit eu sa iesim din criza! 
Iata primul pas, astfel incat sa nu mai fie necesar (si suficient pentru Boc 5) sa fie taiate salariile si impozitate pensiile. Sigur ca, in minunatul si inteleptul guvern Boc se va gasi un cap (i)luminat care sa vada si dincolo de interesele personale al personajelor din PDL.
Iata o idee, care nu-mi este personala, ea exista in alte tari si chiar functioneaza, este doar adaptata, de catre mine, recunosc, la specificul nostru:
Va aduceti aminte cum au numarat politistii firele de flori ca sa "vaza" cata evaziune fiscala comit florarii?
Sau cum se tot intreaba "marii nostri finantisti"de fo' juma' de an, cum sa-i impoziteze pe manelisti sau pe ghicitoare-vrajitoare-clarvazatoare?
ETE CUM: NA !
Si acum va zic la modul serios:
Impozitul pentru veniturile realizate din fapte de comert sa fie impozitate functie de activitate, cu sume fixe, anuale.


Exemplu: vanzatorii de flori, vor avea de achitat un impozit anual fix de 30.000 lei.In cazul in care vor achita aceasta suma in avans, pana la data de 31.03. vor beneficia de o scutire de 10% din suma.


Aceste impozite fixe pe domeniu de activitate vor fi stabilite prin evaluari asupra vanzarilor si reduse cu 20% in medie, pentru a putea ajuta si firmele mici sau PFA-urile.


In acest fel, se vor cumula venituri la buget, se va diminua semnificativ evaziunea fiscala si se vor reduce esential cheltuielile. Si cheltuielile comerciantilor (dispar: casa de marcat,bonurile fiscale-adica consum de hartie- contabilul autorizat, declaratiile de impunere-lunare sau trimestriale, drumurile si cozile la administratiile financiare) si cheltuielile administratiei publice: nu vor mai fi necesari atat de multi functionari la ghisee, inspectori fiscali sau comisari ai garzii financiare.


Fiecare comerciant va depune on-line declaratia sa de activitate pentru anul respectiv si optiunea de plata a impozitului fix anual: anual, trimestrial, lunar.


Sigur, vor exista si sanctiuni, aici intrand in scena inspectorii fiscali sau comisarii GF. Nu se vor mai declara veniturile si cheltuielile in forma actuala, se va modifica corespunzator si legea contabilitatii.
Consider ca, in situatia de criza actuala si in lipsa oricarei perspective de redresare schimbarea esentiala a modului de colectare a veniturilor catre bugetul de stat este singura solutie.
Fata de propunerea de mai sus, aduc urmatoarele argumente de ordin social, psihologic, financiar: orice comerciant care stie exact, concret cati bani are de platit si este convins ca daca ii achita nu mai are nici un fel de problema din partea administratiei, va face orice efort sa-si achite acest impozit, pentru ca, stie ca, daca va munci mai mult si va castiga mai mult, ii vor ramane acei bani in buzunarul propriu. Totodata, nu-si va mai desfasura activitatea cu sabia lui Damocles deasupra capului avand tot timpu grija controlului inopinant-stiut fiind ca in Romania, oricat ai fi de corect, tot gasesc "baietii" ceva sa-ti dea o amenda, sau sa fii nevoit sa le dai o spaga. Oricine va dori sa-si vada de treaba linistit si sa nu mai fie nevoit sa faca tot felul de artificii cu facturi luate de colt de strada, plimbari de TVA etc.
Mai trebuie mentionat doar, ca aceste impozite fixe sa nu fie prohibitive sau favorizante pentru diverse interese.
Sincer, cred cu convingere ca o modificare legislativa de acest gen chiar ne-ar ajuta serios, concret si rapid sa redresam macar un segment din asa-zisa economie de piata in perioada de tranzitie interminabila pe care tot o depasim si nu mai reusim de vreo 20 de ani.


vineri, 5 noiembrie 2010

Toti oamenii au innebunit !!!!
Sau, eu am inceput sa vorbesc in limba chineza fara sa-mi dau seama macar ?! Tot mai mult constat ca, am inceput sa vorbim, noi intre noi, in paralel. ca si cum am vrea sa ne plimbam impreuna in parc, la brat chiar, dar pe alei diferite. Ii ceream deunazi explicatii unui amic pentru oarece afirmatii pe care le facuse absolut gratuit despre..... si, in loc sa-mi raspunda in concret despre ce era vorba si de ce m-a mintit direct "fatis si in fata", a cotit-o brusc pe "aleea" paralela, comentand cu totul si cu totul altceva, insa in legatura cu subiectul.
Incerc sa-l aduc inapoi langa mine; nimic. O ia iar la goana pe cealalta "alee", ridica si tonul chiar, ca eu sa inteleg exact ca  nu inteleg nimic....
Schimb tactica: incerc sa revenim la punctul zero- "la intrarea in parc"-.Degeaba; deja amicul era teleportat pe "aleea" pe care era el convins ca trebuie sa fie si ca eu accept aexplicatiile cu pricina din "zona" de unde dorea el sa mi le furnizeze.
Eu- capoasa- insist sa primesc explicatii logice, reale si concrete despre minciuna livrata si impachetata gratuit, dar inca neconsumata de mine din motive simple de logica simpla, ba chiar atentionand personajul ca sta de vorba cu mine, persoana cunoscuta, care are ceva experienta in domeniu etc.
Amicul- "vezi, asta e defectul lui" - se supara. Adica, eu nu pricep nimic. El a vrut sa-mi faca numai bine, sa-mi creeze mii si mii de avantaje, iar eu, nerecunoscatoarea si nesimtita in "suspicionez" de minciuna- asta-i culmea-! (Minciuna evidenta de altfel si dovedita ca fiind asa). Dupa care imi tranteste telefonul in nas si gata.
Iar eu,.........am stat......m-am gandit......m-a bufnit rasul....p'orma plansul.....M-a apucat apoi uimirea. Si pe urma am inceput sa-mi pun intrebari: am innebunit eu? El? A dat cineva cu prafuri si ne fac rau? La toti, dar in mod diferit?
Pe scurt- de atunci- ma tot intreb........
?????

DEPRESIA MEA.

De ce oare, de cate ori ma apuca depresia ma gandesc la Madalina Manole si ma apuca ganduri de sinucidere? Oare pentru ca am motive reale? Oare pentru ca a ddeschis ea o usa la care nu vroiam niciodata sa ma gandesc? Oare pentru ca sunt prea slaba sa mai lupt cu tot ce e rau in jururl meu?.....
Atat.
Am multe motive sa traiesc.
Sa lupt.
Sa mai incerc si maine sa cred ca viata merita traita.
Macar sa le fac in ciuda celor care nu ma iubesc prea tare.
Sau deloc.
Si pentru ca stiu ca Doamne - Doamne e intotdeauna langa mine si cu mine si ma va ajuta cumva sa reusesc.
Incercati si voi.
N-o sa va para rau !
Cred.....